B, Beg v odnose, L, Ločitev, Premikanje naprej, S, Seznam, Smisel življenja, T, Težave v razmerju, Težave v zakonu, Ž, Želja po ljubezni

Jej, moli, ljubi

Jej, moli, ljubi je ganljiva in zabavna odisejada o iskanju novega začetka. Zgodba bo ganila vsakogar, ki je kdaj hrepenel po spremembi v svojem življenju.

Tridesetletna Liz ima vse: moža, hišo, kariero. Namesto sreče in zadovoljstva pa čuti le paniko. Loči se in zapade v depresijo. Zato naredi radikalen korak – da bi odkrila, kdo v resnici je, se odpravi na enoletno potovanje okoli sveta, popolnoma sama. V Italiji se predaja kulinaričnim užitkom in se uči italijanščine. V Indiji s strogo meditacijo doživi razsvetljenje. V Indoneziji išče ravnovesje med užitkom in transcendenco. Tu najde novo pot … in počasi jo spet začne loviti sreča.

Jej, moli, ljubi je intenziven, ganljiv in zabaven roman o ženski, ki noče več živeti kot posnetek družbenih idealov. Elizabeth Gilbert je nagajiva, samoironična in brez dlake na jeziku. In s tem še tako ciničnega bralca prepriča, da bo nekoč morda našel boga v votlini v Indiji ali pa v transcendentnem koščku pice v Neaplju.

Knjiga

Eat, Pray, Love: One Woman’s Search for Everything Across Italy, India and Indonesia / 2006 / Elizabeth Gilbert

Film

Eat Pray Love / 2010 / Ryan Murphy